Larus Design geeft bomen nieuw leven

Larus Design geeft bomen nieuw leven

Enkele jaren geleden werd het Portugese Bussaco Nationaal Park zwaar getroffen door een storm die nefaste gevolgen had voor het natuurlijke erfgoed. Eeuwenoude bomen werden ontworteld of vernield. Om deze giganten een nieuwe bestemming te geven, schakelde de Bussaco Forest Foundation Larus Design in om met deze bomen een lijn van designmeubilair te creëren.

De Bussacco-lijn maakt gebruik van het ruwe aspect van het hout, dat in het ontwerp steeds de bovenhand heeft. De minimalistische vormgeving en simpele lijnen van de Bussaco-elementen benadrukken het natuurlijke aspect van de materialen en het ontwerp. Eenvoud siert de wedergeboorte van de eeuwelingen in deze elementen.

Het gebruik van metalen componenten in deze lijn zorgt voor een rustiek samenspel tussen de omgeving en de verschillende elementen. Ze verbeteren de samenhang zonder afbreuk te doen aan het gedachtegoed achter het ontwerp. Om de duurzaamheid van deze elementen nog extra te benadrukken wordt er enkel hout gebruikt dat op een natuurlijke wijze werd verkregen.