Natuurlijk mooi met Euroline Voronoï

Natuurlijk mooi met Euroline Voronoï

Jongenstehuis Junitas in Genk was op zoek naar een afwateringsoplossing voor zijn parking. De capaciteit moest voldoende hoog zijn en tegelijkertijd moest het geheel mooi ogen. De architect raadde Euroline Voronoï van ACO aan.

Euroline Voronoï is een afvoerkanaal uit polyesterbeton met gietijzeren rooster. Het rooster volgt het design van het voronoï-diagram. Dat is een meetkundige manier om oppervlaktes op te delen, waarvan de structuur ook vaak in de natuur voorkomt. Denk maar aan de vlekken op de vacht van een giraf, de vleugels van een libel, het patroon van gebarsten aarde,… Het geeft de omgeving dus een erg natuurlijke uitstraling.

Gietijzer is een stevig materiaal waaruit men al decennia roosters giet. Dit maakt dat een gietijzeren rooster uitermate geschikt is voor oprit, parking en plaatsen toegankelijk voor personenwagens. Gietijzer is initieel zwartgrijs en krijgt na verloop van tijd een oxidatielaag aan de oppervlakte, zeker op die plaatsen waar er geen wagens rijden. Dat is een volledig natuurlijk, beschermend proces.

Gietijzer is een duurzaam materiaal en 100% recycleerbaar. Ook het gootelement uit polyesterbeton is milieuvriendelijk. Zo draagt polyesterbeton bij tot het beperken van afval omwille van zijn lange levensduur. Bovendien is het recycleerbaar en draagt het bij tot het circulair bouwen.

Niet alleen is het voronoï-rooster stevig genoeg om er met de auto over te rijden, het is ook nog eens een streling voor het oog.

Meer informatie op www.acogarden.be