Het TWIN Concept

Het TWIN Concept

In de huidige Collectie van Streetlife worden zeven houtmaten toegepast die voornamelijk worden uitgevoerd in twee FSC®-hardhoutsoorten en in gerecycled FSC-hardhout. De keuze voor hardhout met het FSC-keurmerk is voor Streetlife onomstreden. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat bossen door middel van verantwoord bosbeheer worden onderhouden. Daarnaast is hardhout van een hoge kwaliteit en daardoor zeer geschikt voor toepassing in de buitenruimte.

Het TWIN-concept introduceert een aantal nieuwe duurzame materialen, die in de huidige producten van Streetlife zullen worden toegepast. Elke houtmaat zal, naast de huidige uitvoering in een FSC-hardhoutsoort of FSC-recycled hout,
ook kunnen worden uitgevoerd in een ander alternatief materiaal, bijvoorbeeld gerecycleerde materialen, die bestaan uit hergebruikte grondstoffen (landbouwplastic, textielvezels, huishoudelijk kunststof afval e.d.). De meeste gerecycleerde materialen zijn 100% terug te brengen in de productieketen. Deze nieuwe alternatieve materialen kunnen een volwaardig alternatief voor het FSC-hardhout vormen. De beleving van producten uitgevoerd in deze alternatieve materialen verschilt sterk van de beleving van FSC-hardhout.

Het TWIN-concept zal de productfamilies van Streetlife een tweede identiteit geven en de “natuurlijk stijl” van Streetlife op originele wijze verdiepen. Tevens zal de introductie van deze alternatieve materialen de keuzevrijheid van architecten en landschapsarchitecten vergroten. Met behulp van onze TWIN-materialen kunnen inrichters van de openbare ruimte een zo circulaire mogelijk ontwerp voor de buitenruimte creëren.