Passaqua waterpasserende kleiklinker krijgt retro-zus

Passaqua waterpasserende kleiklinker krijgt retro-zus

Omgevings- en tuinontwerpers kiezen almaar vaker voor halfverhardingen of voor waterpasserende verhardingen, zoals de Passaqua van Wienerberger. De bouwmaterialenfabrikant pionierde enkele jaren geleden met de keramische variant van waterpasserende verharding. Dankzij zijn afstandshouders van 6mm breed creëert de strengpers kleiklinker een brede voeg. Het totale voegaandeel bedraagt 10% van de totale oppervlakte. Dat is voldoende om aan de Vlaamse eisen te voldoen.

De Passaqua verzekert zo het vlot indringen van regen- en smeltwater in de ondergrond. Doordat water sneller wordt afgevoerd, blijft er geen water achter in de voegen en is er minder kans op onkruid en mos.

Sinds kort is de Passaqua ook beschikbaar in een getrommelde variant: de Passaqua Retro. Deze retroversie leent zich uitstekend voor klassieke architectuurstijlen en biedt daar nu ook de garantie dat regenwater vlot naar de ondergrond afgevoerd kan worden.

Zowel de ongetrommelde als de Passaqua Retro zijn verkrijgbaar in vier kleuren: Doris (bruin), Lotis (grijs), Eros (zwart) en Magma (Rood).

www.wienerberger.be/passaqua