Shuffle Site verlicht en verbindt de stad

Shuffle Site verlicht en verbindt de stad

bron: Schréder

Tijdens het achtste Global Mobile Broadband Forum in Londen, heeft Huawei, tezamen met de toonaangevende wereldwijde leverancier van buitenverlichtingsoplossingen Schréder, de Shuffle Site gelanceerd, een multifunctionele verlichtingskolom gezamenlijk ontwikkeld door deze twee bedrijven. Shuffle Site is gebaseerd op Schréders modulaire Shuffle systeem en de Huawei Outdoor Small Cell om er voor te zorgen dat de volgende generatie connectiviteit toegankelijk is voor iedereen. Shuffle Site trok wereldwijde aandacht van providers en belangrijke industrie-klanten toen het gepresenteerd werd op het forum.

De mobiele breedbandtechnologie ontwikkelt zich voortdurend, verandert het dagelijkse leven van mensen en introduceert nieuwe ondernemingen. Een steeds groter aantal slimme apparaten en draadloze gebruikers heeft geleid tot een explosie van het dataverbruik. Exploitanten moeten enorme capaciteit en connectiviteit leveren, maar het is bijna onmogelijk om een site te verwerven in een dicht stedelijk gebied met de traditionele site-oplossing.

Met straatverlichting beschikbaar in bijna de gehele stad, aangesloten op een voeding, en regelmatig onderhouden, zijn zij het ideale multi-applicatie platform voor smart city ontwikkelingen.  Schréder, een wereldwijde leider in intelligente buitenverlichtingsoplossingen, lanceerde het modulaire Shuffle verlichtingssysteem in 2015. De Shuffle is veel meer dan alleen een verlichtingskolom, het kan controlesystemen, luidsprekers, bewakingscamera’s, hotspots, elektrische voertuig opladers, bewegwijzering en nog veel meer slimme diensten integreren om steden te helpen bij het leveren van de connectiviteit die de burgers verwachten.
Het afgelopen jaar hebben Schréder en Huawei samengewerkt aan het integreren van Huawei’s outdoor station in de Shuffle. We zijn trots om vandaag de Shuffle Site te lanceren.

De Shuffle Site zal steden in staat stellen hun 4G dekking uit te breiden en de netwerkcapaciteit te verhogen op een onopvallende manier. Deze verfijnde kolom past perfect in de stedelijke omgeving, waardoor het geen doorn in het oog van de bewoners is. Ze zullen ook in staat zijn om hun infrastructuur gereed te maken voor 5G dekking in de toekomst.
Op het Global Mobile Broadband Forum hebben de twee bedrijven ook een Memorandum of Understanding (MoU) voor verdere strategische samenwerking getekend, die de twee partijen in staat stelt om samen oplossingen te ontwikkelen die de stad zullen verlichten en verbinden.
Sprekend op het forum legt Nicolas Keutgen, Chief Innovation Officer van Schréder, uit: “Dit is een spannende tijd in de industrie en we zijn blij om samen te werken met Huawei. Onze strategische samenwerking brengt de mogelijkheden van twee toonaangevende spelers samen om de beste oplossingen te creëren om te voldoen aan de behoeften van onze klanten wereldwijd.”

Zhou Yue Feng, CMO van Huawei’s draadloze productlijn, zegt: “Site acquisitie is altijd een groot probleem voor exploitanten die hun netwerk uit willen breiden. De synergiën van de Shuffle Site bieden een effectieve oplossing en zullen gemeenten en providers in staat stellen hun netwerkstructuur uit te breiden en te versnellen. Huawei is bereid om samen te werken met alle leiders van de industrie, om de volgende generatie connectiviteit te versnellen”.
PHOTO: Schreder-Huawei-sign-MoU-partnership-to-light-connect-cities.jpg
Nicolas Keutgen, Chief Innovation Officer van Schréder en Zhou Yue Feng, Chief Marketing Officer van de Huawei draadloze productlijn, ondertekenen de MoU op 16 November op het Global Mobile Broadband Forum in Londen.

Meer informatie