Een verantwoord alternatief voor hardhout

Een verantwoord alternatief voor hardhout

Een verantwoord alternatief voor hardhout

All Black van Streetlife is gemaakt van hergebruikte kunststof (PE en PP) en landbouwplastic, en blinkt uit op het vlak van duurzaamheid en onderhoud. Het hergebruik van afvalproducten als grondstof, verkleint de enorme plastic afvalstroom. Aan het basismateriaal worden geen chemicaliën toegevoegd, enkel roet voor de kleuring. Het eindproduct heeft een levensduur van minimum 50 jaar en is opnieuw recycleerbaar.

Bij de keuze voor duurzaam straatmeubilair is All Black van Streetlife een verantwoord alternatief voor hardhout. Inkt en verf hechten nauwelijks en koude, warmte en uv-straling hebben geen impact op de balken. Uitermate geschikt materiaal dus voor veeleisende omgevingen als een speelplaats of kustgebied. All Black vergt geen onderhoud, splintert niet en beschadigingen zijn nauwelijks zichtbaar omdat het materiaal door en door gekleurd is.

All Black is standaard in de Streetlife-collectie opgenomen. Alle producten binnen de Rough&Ready Range kunnen uitgevoerd worden met deze zwarte balken. Dit betekent dat het scala aan inrichtingselementen reikt van bank tot brug. Dit biedt de ontwerper unieke vrijheid om te combineren binnen één samenhangende collectie.

Afbeeldingen: © Streetlife