Wienerberger introduceert waterpasserende kleiklinker

Wienerberger introduceert waterpasserende kleiklinker

In het marktsegment van hoogwaardig bestratingsmateriaal was er vraag naar kleiklinkers voor een waterdoorlatende verharding. Wienerberger ontwikkelde Passaqua als antwoord: een kleiklinker die water lokaal laat infiltreren in de bodem. Daardoor blijft de grondwatervoorraad beter op peil en wordt het overstromingsrisico ingeperkt.


© Wienerberger

Passaqua is een strengperskleiklinker met afstandhouders voor voegen van zes millimeter breed. De kleiklinker zelf laat het water niet door, maar laat het ‘passeren’ via de bredere voegen. In een verhardingsproject met Passaqua maken de voegen zo’n tien procent uit van de totale oppervlakte. Dat is de minimale vereiste voor een waterdoorlatende verharding.

De Passaqua-kleiklinkers zijn verkrijgbaar in vier kleuren. De grote troeven van de klinker zijn de intrinsieke duurzaamheid en de waterpasserende eigenschappen ervan, maar ook esthetisch heeft hij veel te bieden.

Passaqua is bijzonder geschikt voor terrassen en opritten van particuliere woningen en verkavelingen, verharde evacuatiewegen voor de brandweer en verhardingen van openbare ruimtes zoals parkings, pleinen en voet- en fietspaden. Een bijzonder veelzijdige klinker.

Meer info:

www.wienerberger.be